Fontalba – Núria (i tornar)

Categories : Excursions, Ripollès

Escrit el 26 January 2010, per Jordi.

Data : 18 d’octubre del 2010
Inici i Final : Aparcament de Fontalva
Llocs de pas :Santuari de Núria
Peus Inquiets :Núria Subirats, Jordi Vilaró
Més informació :Mapes, GPS, desnivell…

La vall de Núria és un d’aquells llocs que encara que hi hagis estat 1000 vegades sempre és bonic de tornar-hi. Passejar per aquelles muntanyes, respirar aquell aire, seure al costat del llac, tirar quatre fotos…

L’excursió

Diumenge després de fer una mica de matinada res millor que marxar cap a la vall de Núria. Tot pujant per la pista de Fontalba, trobem al mig del camí unes vaques que impedien el pas.
Arribem a les 12 del migdia a l’aparcament de Fontalba amb el cotxe ple de pols, bé no sabem si es Fontalba o les rambles de Barcelona ja que estava ple de cotxes. Aparquem a la última corba i enfilem el camí cap a la Vall de Núria.

Comencem a caminar per un prat de gespa, al cap de poca estona el camí es bifurca. A l’esquerra deixem el camí que porta fins al Puigmal (2913 m), nosaltres avui anem amb la calma i prenem el caminet de la dreta que ens portarà directa cap a la Vall de Núria.
El camí va travessant rierols de muntanya, la nostra sorpresa va ser que ens vam trobar els rierols totalment glaçats.

Continuant el camí passant entre mig de bosc i roques arribem al primer punt on es pot veure el Santuari de Núria, però continuem el camí i deixem de veure’l. Al cap d’una estona tornem a veure el Santuari i ara sí, ja només ens separen uns minuts per arribar, seure i dinar. Que ja hi comença a haver-hi una mica de gana!

Arribem a Núria i com sempre trobem algun conegut, la Terra a vegades sembla molt gran però en realitat és ben petit. Busquem un lloc per dinar, seiem a l’herba just a davant del llac. Havent dinat i després de fer una mica de migdiada, anem a visitar el santuari i la nostra sorpresa és que han canviat la famosa olla de lloc, ara es troba a la sortida.

El sol ja comença a marxar i abans no comenci a fer fred decidim enfilar camí cap a Fontalba. El camí és el mateix que hem fer per venir. Arribem al cotxe i rum! rum! cap a casona després d’haver passat el dia a la natura.

Vols deixar un comentari o llegir els que ha deixat la gent?? clica aquí: No hi ha comentaris.

Esciu el teu comentari

Nom (required)

Adreça de correu electrònic (required)

Comments

Creative Commons License
Construït amb Wordpress
Dissenyat per Carles Bruguera, basat en un disseny de Speckyboy
Peus Inquiets està subjecta a una llicència de Creative Commons 3.0.
blogs catala