Sender de Taradell

Categories : Excursions

Escrit el 4 February 2010, per Núria.

P1020262
Data : 17 de gener de 2010
Inici i final: Font Gran de Taradell
Llocs de pas : Font Gran, Font de Can Mascarell, Solei de la Pedrera, Alzina del Pujol, Font del Ravató, Turó de l’Enclusa, Castell de Can Boix,
Peus Inquiets : Cris, Maria, David i Núria Portabella
Més informació :Mapes, GPS, desnivell…

Després del parèntesis de Nadal vam decidir que ja era hora de tornar a posar les cames en forma i, som-hi doncs! Perquè no una ruta per Taradell? La nostra elecció va ser un recorregut circular organitzat pel centre Excursionista de Taradell, seguint sempre el PR. En aquesta escapadeta de gener vam ser pocs, cert, però us assegurem que la quantitat de coses xules que vam veure durant el camí van crear-nos un record per no oblidar. Voleu seguir-nos?

L’excursió

P1020244 La nostra primera aventura del 2010 va començar a les 9 del matí de la Font Gran de Taradell. Hi heu estat mai? Doncs us en faré cinc cèntims. Si mai us arribeu a Taradell i aneu a parar en un indret on hi ha unes quantes fonts amb forma d’animal, forces arbres, una riera que es travessa amb un pont de fusta i un edifici que té pinta de restaurant… alerta! Heu arribat a la Font Gran.

Un cop admirada la bellesa del nostre punt de partida vam iniciar el recorregut seguint el PR, fins arribar en unes restes d’una antiga pedrera, situada al costat d’una bassa. Aquí i sobre el terreny, en David i la Maria van explicar-nos que el dia abans ja havien fet un tram del camí i ens van avançar algues de les cosetes que ens trobaríem pel camí. Les voleu saber? Continueu llegint.

L’alzina del Pujol, espectacular pel seu tronc gruixut i centenari, va ser el primer element que vam trobar d’aquells que ens havien dit en David i la Maria. Ais! Com comencen a conèixer la plana oi? Genial! A partir d’aquí el fang ens va acompanyar durant un bon tram del camí, però això no ens va tallar les converses: les imaginacions d’en David sobre l’avatar, els preus dels pisos i les cases, els incendis del 94… L’aire fresc de la natura ens inspirava i això es notava.

P1020247

L’arribada a l’Enclusa es va començar a notar amb el paisatge d’uns boscos molt i molt joves i… com no, per la presència cada cop més espectacular de les torres de la MAT. Però això no ens va impedir de pujar el cim i de tirar-nos la nostra foto de rigor. Faltava el fotògraf professional, es nota oi? Si! Es va intentar.

P1020251 P1020255

Un cop fet el cim vam baixar per una drecera per comunicar de nou amb el PR, ja que ens havíem desviat per anar a l’Enclusa. La propera parada va ser el Castell d’en Boix. Que fantàstic! Quines deduccions ens vam fer nosaltres mateixos per aconseguir imaginar on devien ser cadascuna de les estances del castell! I, de què vam parlar també? De la màgia de les llegendes populars! A més, feu-me cas, si mai aneu en un lloc històric com aquest, pareu-vos un moment i intenteu recrear a la vostra ment el pas de la història. És genial!

P1020257

Seguim caminant, ja de baixada i enfilant l’últim tram del camí. Ja? Direu. Doncs sí, vam haver d’escurçar un xic la ruta per qüestions de temps (som tant xerramecs i vam gaudir tant del paisatge que…). Durant aquest tram les roques eren xulíssimes. Abans d’agafar la drecera que ens portaria a la Font seguint la carretera que va de Taradell a Seva, vam poder veure un dolmen reconstruït.

Ja ho veieu, una ruta curta però molt rica. Amb poques paraules podríem definir-la com una ruta dedicada a aquelles persones amants de la història. Ets una d’aquestes? Doncs què esperes per fer-la?
P1020263

Vols deixar un comentari o llegir els que ha deixat la gent?? clica aquí: 2 Comentaris.

Esciu el teu comentari

Nom (required)

Adreça de correu electrònic (required)

Comments

2 Comentaris
  1. Escrit per Ramon Jordà el 4 February 2010 a les 6:51 pm

    M’ha agradat molt! Un paisatge genial, llàstima de la MAT.

  2. Escrit per Maria Sabé el 4 February 2010 a les 9:34 am

    l’explicació és molt maca també!! gràcies!!

Creative Commons License
Construït amb Wordpress
Dissenyat per Carles Bruguera, basat en un disseny de Speckyboy
Peus Inquiets està subjecta a una llicència de Creative Commons 3.0.
blogs catala