Salt del Molí

Categories : Excursions, Gorgs, Osona, Salts d'aigua

Escrit el 2 August 2009, per Carles.

2009-08-02 12-00-21 - P1010118
Inici i Final : Vidrà
Llocs de pas :Salt del Molí
Peus Inquiets :Cris, Marta, Genís, Subi, Jordi, Oscar, Laura, Marc, Pau, Nati, Dani, Núria, Carles
Més informació :Mapes, GPS, desnivell…

Amb l’excusa d’estrenar les samarretes que ens hem fet, diumenge vam fer una petita excursió matinal cap a Vidrà per visitar el salt del molí, moguts per una foto del salt que va trobar la Núria per internet. Podriem dir que que ha set la primera trobada de peus inquiets, com a mínim dels d’Osona no?

L’excursió

2009-08-02 10-39-17 - P1010092 Amb una mica de por pel mal temps que podia fer, marxem cap a Vidrà per començar l’excursió. Aquest cop anem amb molta calma, doncs tot i que el recorregut en si no té cap dificultat, anem amb canalla, i per tant en més o menys mesura ens adaptem al seu pas. Com ja sabíem a priori, el camí d’anada al salt va ser tot de baixada, amb l’últim mig km. més pronunciat. Alguns dels nostres acompanyats infantils el van qualificar com “molt difícil”.  No posarem en dubte la dificultat del terreny, tanmateix ens sembla que era una mica de estratègia per pujar a cavall de la “mami”.

Abans d’arribar al salt, passem per un pont d’estil romànic, a una alçada considerable de la riera, i en molt bon estat de conservació. A l’altra banda del pont, veiem una marca que ens indica l’any en que, efectivament, va ser restaurat. Un cop al salt, el lloc ens sorprèn, ja que molts potser esperàvem no trobar-hi molta aigua, o que fos un lloc relativament petit on poder-hi passar l’estona, com va passar al salt del Mir. Contràriament ens vam topar amb un petit gorg ben assolellat, amb una bona esplanada de pedra on vam passar una bona estona esmorzant, remullant els peus, i tirant quatre fotografies. És un lloc on s’hi ha de tornar en època de plujes per poder veure baixar la riera amb tot el seu cabal, segur que és un gran espectacle!

2009-08-02 12-27-26 - P1010142

Vols deixar un comentari o llegir els que ha deixat la gent?? clica aquí: 3 Comentaris.

Esciu el teu comentari

Nom (required)

Adreça de correu electrònic (required)

Comments

3 Comentaris
 1. Escrit per Carles Noguera el 2 August 2009 a les 5:23 pm

  Hola Peus inquiets!

  Realment el Salt del Molí ubicat a l’antic “Molí del Salt del Molí” (”válgame la redundancia”) és un lloc molt i molt bonic. Jo us recomano una bona nedada que, per experiència, és realment benvinguda!

  També us aconsello, en aquest mateix indret, que alguna hora aneu a explorar el “camí de la llum”, el camí que segueix de Vidrà a Sant Pere de Torelló passant per forat Micó! És molt bonic el tros que va desde aquí al salt fins a una casa que es coneix com “La Casa de la Vall”. Entremig hi trobareu un lloc conegut com “La tosca dels degollats” que és realment maco i si continueu un tros més, trobareu algun Gorg que val la pena remullar-s’hi.

  Si voleu alguna excurció més o menys petita (o no tant) per aquestes rodalies aviseu, que n’hi ha de ben boniques!

  Carles Noguera

 2. Escrit per Bender el 2 August 2009 a les 1:40 pm

  samarretes …. XD sou uns flipats ;)

 3. Escrit per Israel Sànchez de León el 2 August 2009 a les 8:51 pm

  Bona tarde! el dia 8 de septembre penso fer una ruta fins el salt del molí. Jo ja estic acostumat a fer travesses grans pero els companys amb els que hi vaig no gaire. Voldría sapiguer quant de temps es triga a arribar al salt, si està tot el camí indicat sense pèrdua y sobre tot magradaría sapiguer si hi ha algún lloc el més proper que pugui ser del salt per ficar dues tendes. Moltes gràcies!

Creative Commons License
Construït amb Wordpress
Dissenyat per Carles Bruguera, basat en un disseny de Speckyboy
Peus Inquiets està subjecta a una llicència de Creative Commons 3.0.
blogs catala