Montcau – La Mola (Monestir de Sant Llorenç)

Categories : Cims, Coves, Excursions, Vallès Occidental

Escrit el 31 May 2009, per Carles.

2009-05-31 12-47-16 - P1000127
Inici i Final : Aparcament coll d’Estenalles
Llocs de pas :Montcau, coll d’Eres, cova del drac, la Mola, Monestir de Sant Llorenç
Peus Inquiets :Núria Planell, Cris, Marta, Núria Portabella, Carles
Més informació :Mapes, GPS, desnivell…

Iiiii… ja hi tornem a ser! Recuperant una proposta pendent de la Planell d’anar a visitar el Vallès, molt a última hora i amb en Pau de baixa al llitet malalt, ens dirigim a fer una volta per parc de Sant Llorenç del Munt, a veure que hi trobem!

L’excursió

2009-05-31 10-49-07 - P1000102 El dia abans, qui més qui menys i per diferents coses, va fer el tronera fins a altes hores, i per tant vam decidir que no matinaríem molt. Sortim de Vic quasibé a les 9 del matí direcció Sant Quirze del Vallès a recollir la nostra guia particular, i ens endinsem corba rera corba per una carretera de les que disfrutes conduint, fins a un aparcament bastant grosset al capdamunt del coll d’estenalles. Quatre estiraments després, i amb el sol de 2/4 d’onze del matí sobre les espatlles, començem a caminar.
Començem per una pista asfaltada, que deixem força rapid per ja no deixar el terra pedregós fins arrivar a dalt del Montcau. Una pujada curteta i distreta, que tot i no tenir cap complicació, alguna vegada posaves la mà a terra :P . Pel camí i un cop al cim, començem a descobrir el paisatge (força desconegut pels de la Plana) , dominat en gran mesura per Montserrat, i molt cap al fons en direcció contrària podem entreveure unes tímides “torres mapfre” arran de mar, just darrera de la serra de Collserola.

Un glopet d’aigua després, baixem del Montcau amb l’objectiu de trobar una ombreta on poder esmorzar. Ens parem a un racó força maco anomenta el Coll d’Eres,en una clariana de bosc, amb tot de marges empedrats on ens assentem entrepà en mà. Sense entretenir-nos, anem tirant bosc endins, per un camí direcció a la Mola. Tot i planer en general, el camí ens sorpren algun cop amb aguns desnivells pedregosos, dels que no es fan corrent precisament :P

2009-05-31 12-07-24 - P1000110 Una mica més tard, sortim del bosc i anem una bona estona per solana, on tornem a descobrir Montserrat al fons, i aquest cop sí, ens hi fem una bona foto! Avans de fer la pujada final fins la Mola, ens parem a la cova del drac. Un forat curiós a la pedra amb una forma com de llàgrima, al que s’hi pot accedir per varis llocs. Deixem les motxilles i després de fer una mica de cua (allò semblava les rambles tu!) fem una mica el mico “escalant” pel lloc més difícil que trobem per tot seguit immortalitzar el moment.

Acabat el moment d’esbarjo, pujem fins dalt per trobar-nos amb el Monestir de Sant Llorenç dels Munts, allà solet sobre la muntanya pelada. La Planell ens comenta que és normal trobar-hi tanta gent, la veritat es que estava força plenet! Entrem a dins al restaurant a fer un canvi d’aigües, una visiteta fugaç dins el monestir, i decidim anar marxant lleugers per dinar a casa la Núria. Un truc per encarregar uns pollastres, i tot solucionat! De tornada fem un intent de passar a veure els Òbits, però entre un petit despiste i la calor que passa factura, decidim que ho deixem per la proximà.El camí fins al cotxe de tornada, vorejant el Montcau, va ser força pesat per acavar, pista pavimentada amb aquell sol que picava… Sort que un cop arrivats a Sant Quirze, i després d’una dosi de curves i aire acondicionat, ens esperava un bon tiveri, a base de paella i pollastre cortesia de Can Planell!! Carai tu, amb aquests finals de festa potser sí que convindrà nar més d’excursió pel Vallès! I per acavar una panoràmica de les vistes (la primera pano de la Núria amb la càmera nova !)

pano

Vols deixar un comentari o llegir els que ha deixat la gent?? clica aquí: 2 Comentaris.

Esciu el teu comentari

Nom (required)

Adreça de correu electrònic (required)

Comments

2 Comentaris
 1. Escrit per Anònim el 31 May 2009 a les 10:28 am

  Oleee!! a mi se'm va posar de primera aquesta sortideta després de tants dies!!

  Per cert, algú va veure el programa de TV paisatges de Catalunya aquesta setmana?? va portir la vall de boí!! on passarem per carros de foc!!! refugi de ventosa i clavell (us en vai passar unes fotos on nosaltres i sortiem) la presa de caballers.. (aquesta no us la vai passar pq…) estany Llonc ( más de la mismo..)Va ser molt xuluuu!!

  Marthulin!

 2. Escrit per Anònim el 31 May 2009 a les 1:51 pm

  Eis!!!
  Un aclariment: el Monestir de Sant Llorenç dels Munts que dieu vosaltres, realment és Sant Llorenç del Munt!No començem a canviar noms eh!!
  I per cert, el lloc on vam parar a esmorzar és el Coll d'Eres.

  Pos res, que ja sabeu que el pròxim cop m'ho preparo una mica més i prometo no perdre'm i poratr-vos fins els Òbits i la cova Simanya! ;)

  núria

Creative Commons License
Construït amb Wordpress
Dissenyat per Carles Bruguera, basat en un disseny de Speckyboy
Peus Inquiets està subjecta a una llicència de Creative Commons 3.0.
blogs catala